Vacature: adviseur wonen en maatschappij

Publicatiedatum: 05-07-2019

Ben jij die maatschappelijk betrokken, samenwerkings- en oplossingsgerichte adviseur die wij zoeken? Dan wordt dit jouw baan!

Dan wordt dit jouw baan

Als adviseur wonen en maatschappij (32 uur per week) zorg je ervoor dat Woonwaard weet wat (toekomstige) bewoners van belang vinden en hoe zij willen wonen. En dat Woonwaard deze wetenschap vertaalt in de dienstverlening, in de manier waarop we de contacten met huurders organiseren, de ontwikkeling van de woningvoorraad en de bijdrage aan de leefbaarheid van buurten.

Dit betekent dat je een brede rol vervult waarin je onderzoek doet, kennis uit de omgeving ophaalt via verschillende netwerken èn gebruik maakt van alle kennis en ervaring die in de organisatie aanwezig is. Je maakt analyses en ontwikkelt op basis daarvan beleid, adviezen en uitvoeringsplannen.

De onderwerpen die in de komende tijd op je agenda staan zijn bijvoorbeeld:

  • Visie op huurdersparticipatie en communicatie, waarmee Woonwaard huurders actief kan betrekken in beleid en uitvoering;
  • Regionale samenwerking voor het wonen met ondersteuning, waarin gemeenten, corporaties en zorgpartijen samen willen zorgen voor voldoende woningen, voorzieningen en een omgeving waar mensen, al dan niet met een steuntje in de rug, een sociaal leven kunnen opbouwen;
  • Visie op wonen, bijvoorbeeld in het licht van de vergrijzing, waarmee je richting geeft aan de plannen voor nieuwbouw en transformatie;
  • Visie op leefbaarheid, waarmee je mede voeding geeft voor de verschillende beleidsterreinen waarmee we als corporatie een positieve invloed hebben op de leefbaarheid en aan de samenwerking met maatschappelijke partners;
  • De ontwikkeling van innovatieve woon-en verhuurconcepten, waarmee we vraag en aanbod beter bij elkaar brengen en inspelen op de woonwensen van deze tijd.
  • Je speelt actief in op maatschappelijke vraagstukken waarin de woningcorporatie een rol kan spelen, en neemt initiatief om vraagstukken te agenderen. Daarbij werk je vanzelfsprekend vanuit het perspectief van de rol van de woningcorporatie als aanbieder van betaalbare woningen, en zoek je de samenwerking met gemeenten en partners op het gebied van welzijn en zorg. 

Team

Je werkt binnen het bestuursteam, dat wordt gevormd door zo’n 20 professionals die werken op verschillende resultaatgebieden, zoals strategie, vastgoedsturing- en ontwikkeling, communicatie en kwaliteit. Je werkt nauw samen met de adviseur vastgoedstrategie, de assetmanager en met collega’s van de teams Verhuur en Wonen & Wijken. Je adviseert aan het bestuur en aan het management, en legt rechtstreeks verantwoording af aan een van de bestuurders.

Wat breng jij mee?

Je bent een onafhankelijke denker, nieuwsgierig en vindingrijk, en je weet je ideeën om te zetten in beleid en implementatieplannen. Je neemt initiatief, werkt zelfstandig en zoekt op een natuurlijke manier de samenwerking met collega’s en externe partners. Je loopt warm om je te verdiepen in de maatschappelijke context van de woningcorporatie en voor de ambities van Woonwaard, zodat je zelf mede vorm kan geven aan de toekomstige agenda.

Daarnaast heb je

  • Een afgeronde HBO/WO-opleiding in de richting van bijvoorbeeld zorg, maatschappijwetenschappen, planologie of sociale geografie;
  • Relevante werkervaring binnen een soortgelijke functie.

Werkervaring in het maatschappelijke domein (zorgorganisatie, maatschappelijke organisatie of een gemeente) is een plus.

We bieden je

Een duurzame en uitdagende werkomgeving waarin jij samen met betrokken en gemotiveerde collega’s dagelijks aan de slag gaat voor onze huurder. Je krijgt volop ruimte om jezelf persoonlijk en vakinhoudelijk te ontwikkelen. We hebben een open en gedreven cultuur, waarbij jij als ‘Woonwaarder’ vol energie en vakmanschap kan bijdragen aan de maatschappelijke resultaten waar we voor staan. Je krijgt een salaris van minimaal € 3.486,- en maximaal € 4.709,- (schaal J cao Woondiensten), een smartphone, een Surface, een goede pensioenregeling en een fijne balans tussen werk en privé. Hierbij kun je denken aan thuiswerken, de mogelijkheid voor het inkopen van extra vakantiedagen en werktijden tussen 07:00 uur en 19:00 uur.

Wij zijn

Woonwaard verhuurt zo’n 14.500 woningen in de regio Alkmaar / Heerhugowaard. We willen iedereen een thuis bieden. Als corporatie krijgen we kleur door onze ambitie, ons realisatievermogen en de betrokkenheid van onze medewerkers. De speerpunten voor de komende periode zijn: een passende woningportefeuille voor de vraag, gezonde woningen, prettige buurten en een waardevolle organisatie. Woonwaard werkt vanuit een krachtige schakelrol, waarin we vraag en mogelijkheden met elkaar verbinden. Bij nieuwe huisvestingsvragen reageren we snel met een passende oplossing en wanneer regels knellen, zoeken we naar ruimte voor alternatieven, naar de logische oplossing voor de vraag die er ligt.  

Solliciteer nu

Heb je interesse in deze baan en voldoe je aan bovenstaand profiel, stuur dan je motivatie en CV per mail voor 22 juli 2019 a.s. aan sollicitatieswoonwaardnl – ter attentie Joke van den Berg, bestuurder. De eerste gespreksronde is gereserveerd op dinsdag 30 juli 2019.

Contact

Wil je meer weten over werken als adviseur wonen en maatschappij? Bel dan Yvonne Prins (HR) via 06-11779323 (bereikbaar op maandag t/m donderdag).

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden