Vacature: Gebiedsconsulent

Publicatiedatum: 09-08-2019

Heb jij een hart voor huurders en werk je graag samen met collega’s in een gebied om de leefbaarheid aan te pakken? Ben jij de spil die het VvE werk vorm geeft? Houd jij van werken in een dynamische omgeving, waar geen dag hetzelfde is?

Dan wordt dit jouw baan

Als gebiedsconsulent werk je in een van de drie gebiedsteams binnen Wonen & Wijken.
De vorming van gebiedsteams is iets nieuws bij Woonwaard. In het team werk je samen met twee leefbaarheidsconsulenten, een huismeester, een consulent maatschappij & zorg en straks ook met een gebiedscoördinator (werving vanaf september 2019). Samen zorg je voor de uitvoering van de ideeën en projecten uit het gebiedsplan. De gebiedsteams werken in grote mate zelforganiserend.

Een greep uit je werk

Een groot gedeelte van je tijd gaat uit naar VvE-werk. Je vertegenwoordigt Woonwaard als vastgoedeigenaar in VvE’s. Je hebt overleg met de VvE-beheerder over de meerjarenonderhoudsplanning. Zo organiseer je een informatiemiddag met huurders over het schilderwerk om te horen wat zij vinden van de kleurwijziging. Je bereidt de Algemene Leden Vergadering voor: spaart de VvE genoeg voor het geplande onderhoud, wat vinden de huurders van de wijziging van het huishoudelijk reglement? Je checkt de jaarrekening, begroting, doet een kascontrole en ‘s avonds ga je naar een VvE vergadering samen met geïnteresseerde huurders.

Je voer het sociaal beheer uit in het gebied en bespreekt met collega’s uit het gebiedsteam een overlastcasus. Maar ook bedenk je een plan met de huismeester en leefbaarheidsconsulent om bewoners meer betrokken te krijgen in een complex of wijk. Wellicht krijg je een huurder geïnteresseerd om plaats te nemen in een VvE bestuur. Daarnaast werk je samen met collega’s aan het verbeteren van de leefbaarheid in het gebied en neem je deel aan projecten.

Je levert een bijdrage aan gebiedsplannen en complexbeheerplannen en de uitvoering daarvan. Je bespreekt bijvoorbeeld een duurzaamheidsvraagstuk vanuit de VvE met de duurzaamheidsadviseur en assetmanager om te weten welke strategie past.

Team

Je werkt binnen het team Wonen & Wijken, dat wordt gevormd door zo’n 22 collega’s die werken aan het sociaal beheer en de leefbaarheid, de vertegenwoordiging van Woonwaard in VvE’s, het voorkomen en minimaliseren van huurachterstanden en het bestrijden van woonfraude. De afgelopen tijd heeft het team stappen gezet om het gebiedsgericht werken verder vorm te geven in drie gebieden. Dit vanuit een visie dat een gebied bij uitstek geschikt is om kennis, kunde en menskracht te bundelen en er meer slagkracht ontstaat om de uitdagingen aan te gaan.

Wat breng jij mee?

Je bent maatschappelijk betrokken en houdt van een breed takenpakket, waarbij geen dag hetzelfde is. Je houdt van VvE-werk, de voorbereiding zoals het inlezen van stukken en beoordelen van de begrotingen en hebt geen moeite om een aantal avonden per week te werken in het vergaderseizoen. Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en bent gewend op verschillende niveaus te communiceren. Daarnaast ben je een echte teamspeler en werk je graag samen aan projecten en plannen. Je hebt een proactieve houding, kunt netwerken en bent omgevingsbewust. Daarnaast heb je een flexibele houding (in inzet in het gebiedswerk en in uren).

We vragen

  • MBO+/HBO werk- en denkniveau
  • Kennis/ervaring met appartementsrecht, huurrecht en sociaal beheer
  • Een drive voor het gebiedsgericht werken
  • Projectmatig werken

We bieden je

Een duurzame en uitdagende werkomgeving waarin jij samen met betrokken en gemotiveerde collega’s dagelijks aan de slag gaat voor onze huurder. Je krijgt volop ruimte om jezelf persoonlijk en vakinhoudelijk te ontwikkelen. We hebben een open en gedreven cultuur, waarbij jij als ‘Woonwaarder’ vol energie en vakmanschap kan bijdragen aan de maatschappelijke resultaten waar we voor staan.

Je krijgt een salaris van minimaal € 2.992,- en maximaal € 3.685,- (schaal H CAO Woondiensten), een smartphone, een Surface, een goede pensioenregeling en een fijne balans tussen werk en privé. Hierbij kun je denken aan thuiswerken, de mogelijkheid voor het inkopen van extra vakantiedagen en werktijden tussen 07:00 uur en 19:00 uur.

Wij zijn

Woonwaard verhuurt zo’n 14.500 woningen in de regio Alkmaar / Heerhugowaard. We willen  iedereen een thuis bieden. Als corporatie krijgen we kleur door onze ambitie, ons realisatievermogen en de betrokkenheid van onze medewerkers. De speerpunten voor de komende periode zijn: een passende woningportefeuille voor de vraag, gezonde woningen, prettige buurten en een waardevolle organisatie. Woonwaard werkt vanuit een krachtige schakelrol, waarin we vraag en mogelijkheden met elkaar verbinden. Bij nieuwe huisvestingsvragen reageren we snel met een passende oplossing en wanneer regels knellen, zoeken we naar ruimte voor alternatieven, naar de logische oplossing voor de vraag die er ligt. 

Solliciteer nu

Heb je interesse in deze baan en voldoe je aan bovenstaand profiel en /of wil jij je dit eigen maken, stuur dan je uitgebreide motivatie en CV per mail voor 27 augustus 2019 a.s. aan Cornel de Koster, manager Wonen & Wijken via sollicitatieswoonwaardnl. De eerste gespreksronde staat gepland op 5 en 6 september.

Contact

Wil je meer weten over werken als gebiedsconsulent? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Cornel de Koster, telefoonnummer 06-20165559 of email: cdekosterwoonwaardnl

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden